TOBB Türkiye 100 Başvuruları Başladı
09.10.2019 16:31:24

Türkiye 100 Nedir?

Türkiye 100, Türkiye’nin hızlı büyüyen 100 yıldız şirketini tespit etmek amacıyla Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin öncülüğünde, Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) ve TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi (TOBB ETÜ) işbirliğinde gerçekleştirilen bir girişimcilik yarışmadır.

Detaylı bilgiler www.turkiye100.tobb.org.tr adresi üzerinden temin edilebilir.

TOBB Türkiye 100 şirketleri ne kazanacak?
- Başarıları TOBB ve TEPAV tarafından tescil edilecek
- Ulusal yayın organlarında çıkacak haberler aracılığı ile şirketlerin görünürlükleri artacak
- Görünürlüklerin artması ile yeni müşteri, yatırım, yetenek ve fırsatlara erişimler kolaylaşacak

TOBB Türkiye 100 başvuru kriterleri nelerdir?
Aşağıda sıralanan kriterleri sağlayan şirketlerin başvuruları kabul edilecektir.
- 31 Aralık 2015 ve öncesinde kurulan,
- 2016 yılında en az 500 bin TL satış gelirine sahip,
- 2018 yılında en az 1,5 milyon TL satış gelirine sahip,
- 2016 - 2018 döneminde satış gelirlerini en az yüzde 10 oranında artıran şirketler,

Ayrıca;
- Başvuracak şirketlerin merkezlerinin Türkiye'de bulunması gereklidir.
- Kamu ortaklığı ve/veya halka açık olan şirketlerin başvuruları geçerli sayılmaz.
- Yurtdışı merkezli bir şirketin Türkiye şubesinin başvurusu geçerli sayılmaz.
- Ortakları arasında Türkiye dışındaki ülkelerin vatandaşları (gerçek ve tüzel kişiler) olan şirketler başvurabilir
- Hisselerinin yüzde 51'inden fazlası halka açık başka bir şirkete ya da bir kamu şirketine ait olan şirketlerin başvuruları geçerli sayılmaz.
- Kar amacı gütmeyen şirketlerin başvuruları geçerli sayılmaz.
- Franchise işletmelerinin başvuruları geçerli sayılmaz.
- Otomobil galerileri, kuyumcular, döviz şirketleri, bankalar, enerji dağıtım şirketleri ve elektrik, gaz, akaryakıt ve su sağlayıcıların başvuruları geçerli sayılmaz.
- Holdinglerin başvuruları geçerli sayılmaz; bir holdingin çatısı altındaki şirketler başvurabilir.

Değerlendirme nasıl yapılmaktadır?
Başvuran şirketler 2016-2018 dönemindeki yıllık ortalama satış gelirleri büyüme hızına göre sıralanacaktır. Satış gelirlerini en hızlı artıran şirket TOBB Türkiye 100 listesinde birinci sırada yer alacaktır. Sonraki 99 şirket büyüme hızlarına göre belirlenecektir.

Nasıl başvurulabilir?
Başvurular, www.turkiye100.tobb.org.tr adresi üzerinden yapılacaktır.

Başvurular için son tarih nedir?
15 Kasım 2019