NEFES KREDİSİ İÇİN BAŞVURULAR BAŞLADI
28.04.2020 22:17:29

Daha önceki yıllarda da gerçekleştirilen KOBİ finansman projesi “TOBB Nefes Kredisi” tekrar başladı. TOBB’un öncülüğünde, Oda ve Borsaların katkılarıyla gerçekleştirilecek yeni Nefes Kredisi TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş tarafından duyuruldu.​

TOBB ve 365 Borsa ve Odanın tüm kaynaklarının biraraya getirilmesiyle oluşturalan Nefes Kredisi’nde 2020 yılı tamamen ödemesiz olacak. Ödemeler yıllık %7,5 faiz ile 2021’de aylık eşit 12 taksitle yapılacak. Kredi’de üst limit illere göre 50 bin ila 100 bin TL arasında değişiyor

KREDİYE KİMLER BAŞVURABİLİR
Cirosu 25 milyon TL'nin altında olan işletmelerimiz bugünden itibaren odamızdan alacakları üyelik belgesi ile Denizbank şubelerine başvurabilecekler. TOBB veya Oda-Borsaların sistemlerinden e-belge de alınabilir.

KREDİ HACMİ
TOBB ve 365 Oda ve Borsa tüm kaynaklarını Nefes Kredisi Ne aktardı. Üyelerimize kısa sürede bankaların da sağlayacağı kaynakla 6 milyar TL'nin üzerinde kredi sağlayacağız.

LİMİTİ VE FAİZİ
Bir üyemiz azami 100 bin lira kredi kullanabilecek. Bu tutar illere göre 50 bin ila 100 bin arasında değişebilecek. TOBB Nefes Kredisi faizi yıllık yüzde 7,50 olacak.

ÖDEME KOŞULLARI
2020 yılında anapara ve faiz ödemesi olmayacak. Kredi 2021 yılında 12 eşit taksitte geri ödenecek. Kredinin %80'i Hazine destekli KGF kefaleti kapsamında olacak.

HANGİ BANKALAR VERECEK
İlk aşamada Denizbank şubeleri aracılığı ile kullanılabilir. Yaklaşık 2 hafta sonra kamu bankaları da projeye katılacaklar. Onlarla birlikte Nefes Kredisi projemiz daha da güçlenecek.


DİĞER HABERLER


  • Ordu Valiliği
  • Ordu Büyükşehir Belediyesi
  • Fatsa Kaymakamlığı
  • Fatsa Belediyesi
  • Fats Ticaret ve Sanayi Odası
KVKK Rıza Metni

Yayınlanan içeriğin tüm hakları Fatsa Ticaret Borsası'na aittir © 2015