FTB TARİHÇESİ

İlçemize Borsa kurulması için 1990 yılı Temmuz ayında;

Karamolla Tar.Ürn.İç ve Dış Tic.Ltd.Şti – Necati KARAMAOLLA Murat Tar.Ürn. İç ve Dış Tic.Ltd.Şti – Ertuğrul YALÇIN Yalçın Tar.Ürn. İç ve Dış Tic.Ltd.Şti – Adil YALÇIN Yücel Dış Tic.Aş – Ziya YÜCEL İbrahimoğlu Gıd.Mad.San İç ve Dış Tic.Ltd.Şti – İbrahim İBRAHİMOĞLU Rahmi YANGIN Fahri TİRYAKİOĞLU Ahmet KOÇ A.Hamit USLU Fikret ÇETİNOĞLU’ dan oluşan 10 kişilik Müteşebbis Teşekkül Kurulu oluşturulmuş, oluşan bu Kurul aynı zamanda Fatsa Ticaret Borsasının Kurucu Üyeleri olmuştur.

Müteşebbis Kurulu Üyeleri, Fatsa Ticaret ve Sanayi Odasının o tarihteki Yönetim Kurulu Başkanı Saim ÖĞRENMİŞ ve Genel Sekreteri Bilal SEFERGE ’ nin Borsa kurulması ile ilgili bilgi ve belgeleri, ilgili resmi Kurum ve Kuruluşlardan tedarik ederek, TOBB aracılığı ile Sanayi ve Ticaret Bakanlığına müracaat edilmiştir.

T.C Sanayi ve Ticaret Bakanlığı İç Ticaret Genel Müdürlüğünün 20.01.1991 tarih ve 10 ( 640.2/82 ) – 3127 sayılı yazısı ile Fatsa İlçesinde Ticaret Borsası kurulması uygun görüldüğü Sanayi ve Ticaret Ordu İl Müdürlüğünün 24.01.1991 tarih 10-06/114 sayılı yazısı ile İlçemiz Kaymakamlığına Bildirilmiştir.

İlçe Kaymakamlığının 31.01.1991 tarih 13.8/28 sayılı yazısı ile kurulacak Ticaret Borsasının kanuni işlemleri ve Organ Seçimleri tamamlanıncaya kadar;

Karamolla Tar.Ürn.İç ve Dış.Tic.Ltd.Şti – Necati KARAMOLLA ( Kurul Başkanı ) Ahmet KOÇ ( Kurul Başkan Vekili ) Rahmi YANGIN ( Kurul Üyesi ) A.Hamit USLU ( Kurul Üyesi ) Fikret ÇETİNOĞLU ( Kurul Üyesi )’ olarak görevlendirilmiş olup, Resmi işlemlerin Kurum tarafından yürütülmesi belirtilmiştir.

Fatsa Ticaret Borsası Kurul Üyeleri ve Müteşebbis Teşekkül Kurulu 26.01.1991 tarihinde Fatsa Ticaret ve Sanayi Odasında toplanarak 24.02.1991 tarihinde Borsa Organ Seçimlerinin yapılmasına karar vermiş, Kurul onaylı Üye Listesi İlçe Seçim Kuruluna verilmiş, ilk Organ Seçimi Yargı gözetiminde 24.02.1991 tarihinde yapılmıştır.

Borsamız Kuruluş tarihinden itibaren Fatsa Ticaret ve Sanayi Odasında faaliyetine başlamış 1 yıl sonra Hizmet yeri kiralayarak Odadan ayrılmıştır. 1995 yılında kendi mülkiyetine arsa alınarak, 1996 yılında Hizmet binası inşaatına başlanılmış, 1998 yılı Temmuz ayında kendi hizmet binasına taşınmış ve halen Mustafa Kemal Paşa Mahallesi Ata Caddesi No:6 adresinde bulunan hizmet binasında faaliyetine devam etmektedir.

1991 yılından bugüne kadar İlçemizde Eğitim, Sağlık, Sosyal ve Kültürel her faaliyette öncülük yapmış, Kanun ve Yönetmeliklerimize uygun olarak bütçemiz imkanları dahilinde özellikle Eğitim faaliyetlerine maddi ve manevi yardımlarda bulunmuştur.

• Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği